torsdag 20 januari 2011

Matkasse från Tasteline

Snart kommer några inlägg om vistelsen på Gotland under mellandagarna. Fotona är färdigredigerade, men det verkar som att bloggen inte gillar att det är så många foton. Så det får bli lite fler inlägg, kanske att jag får lite tid över i helgen för att fixa. Under tiden måste jag berätta om vår fantastiska matkasse!

I slutet av november beslutade vi oss för att vi skulle testa detta med "Matkasse". Att få en kasse hem 1 gång varannan vecka full med mat och recept på 5 nya rätter man aldrig lagat tyckte vi lät som en bra idé då vi behövde lite ny inspiration i köket! Sagt och gjort, vi satte oss ner och tittade på ett gäng olika hemsidor som erbjöd matkassar i olika varianter. Vi beslutade oss för Tastelines matkasse som verkade ha goda recept enligt det koncept vi var intresserade av (dvs leverans 1 gång varannan vecka och med 4 portioner per rätt så att vi får matlåda till dagen därpå). I början av december kom första kassen, denna vecka är vi inne på vår 3:e kasse.

Här är rätterna vi hittills har lagat:

Parmesangratinerad kyckling med smörslungade morötter
Pasta Rigatoni med lammfärsragu
Schnitzel med potatissallad och citrusdipp
Massaman vegocurry med jordnötter
Saffransdoftande fiskgryta med vitlöksbröd
Falafel och krispigt grönt i pitawrap
Skavgryta med svamp och persilja
Laxpudding med kålsallad och skirat smör
Orientalisk kycklinggryta med matvete
Kryddiga färsspett med vintersallad och aprikos- och ädelostdipp
Krämig spenat och chevrelasagne med rödbetssallad
Asiatiska lax- & räkbollar med bulgursallad och ingefärsdipp
Kryddig korvgryta med pasta
Syrlig räksallad med bulgur och het mangodressing
Kaprisfyllda färsbiffar med rostade rotfrukter och dijonsås

Samtliga rätter har varit goda, dock har vissa varit godare än andra. Jag har lagt upp några av favoriterna på receptbloggen. Det är så roligt att laga mat när det är nya spännande rätter varje dag och man får prova på att laga sådant som man aldrig lagat förut. Matkasseveckorna så lagar jag och Fredrik mat tillsammans och det är ett så mysigt sätt att umgås på. Vissa veckor har det varit svårt att laga mat varje dag pga andra aktiviteter kvällstid, men då har vi bara skjutit på matlagningen några dagar. Nu har vi valt att pausa matkassen ett tag eftersom att vi förhoppningsvis kommer att börja flytta tillbaka till lägenheten snart, men sedan planerar vi att börja igen. Supergott, kul och enbart lite dyrare än om man köpt varorna själv i butik.

1 kommentar:

  1. Hej Linda. Sökte på Hidradenitis Suppurativa + blogg och hittade dig. Lite nyfiken på hur det går med dina utslag.

    SvaraRadera